Flödesmätare / väljare, ejektorsugar och regulatorer
Klicka på bilden för respektive produkt för att se och ladda ner produktblad i PDF format
Klicka på bilden för att se produktblad

Flödesmätare RS

Flödesmätare för andningsoxygen och andningsluft

Flödesmätare RS kan med fördel användas i de flesta applikationer där man vill ge patienter andningsoxygen eller andningsluft. Flödet regleras med ett ergonomiskt, tydligt uppmärkt, inställningsvred. Flödesröret har en skalupplösning som erbjuder tydlig avläsning av varje inställt flöde.

Klicka på bilden för att se produktblad

Flow-meter kateterkoger

Flow-meter™ kateterkoger är en behållare som används för förvaring av sugkatetrar. Kateterkogret placerar man på en IVA-skena med hjälp av Aspira kateterkogerhållare. Aspira kateterkogerhållare finns i två utförande, med fast klove eller med slitsfäste för klove.

Klicka på bilden för att se produktblad

VTI

Flödesväljare för andningsoxygen

VTI flödesväljare kan med fördel användas i de flesta applikationer där man vill ge patienter andningsoxygen. Flödet regleras med ett ergonomiskt inställningsvred som har 12 exakta klicklägen. Flödesväljarvredet kan inte ställas i mellanläge där gasflödet oavsiktligt stoppas. Tydlig avläsning av varje inställt flöde både framifrån och från sidan. Lågflödesmodellen har inbyggd tryckregulator för att säkerställa hög noggrannhet även vid små flöden.

Klicka på bilden för att se produktblad

Tvåstegsregulator Aspira

Regulator för medicinska gaser

Aspiras regulator är avsedd för gasflaskor eller flaskramper för medicinska gaser. Reglerar flasktrycken i två steg till ett jämnt gastryck för det sjunkande tryckfallet när en gasflaska töms.
Tvåstegsregulatorn ger stabilitet åt gastrycket som är ett krav för att uppnå bra funktion på medicinska applikationer

Klicka på bilden för att se produktblad

Slangsockel

Slangsockel 9/16” med löpande mutter, för flödesmätare, flödesväljare och flödesregulatorer

Passar Aspira flödesmätare, flödesregulatorer och flödesväljare för andningsoxygen och
andningsluft. Slangsockeln skruvas på för hand och har löpande mutter för att förhindra att slangen ”skruvar sig”.
Genom sitt trappstegsformade utförande passar slangnippeln flertalet oxygen och luftslangar med innerdiameter mellan 5-10mm.

Klicka på bilden för att se produktblad

Nebal

Bubbelfuktare för andningsoxygen

Nebal bubbelfuktare är avsedd för andningsoxygen och är av flergångstyp. Genom att finfördela gasen genom bubbelplattan genereras en anfuktad gas. Tätningen mellan lock och flaska sitter monterad på flaskan. Detta minskar riskan för läckage. Flaskan rymmer 100 ml vätska för befuktning.
Befuktaren är autoklaverbar i 121ºC i max 30 minuter. Nebal bubbelfuktare finns med två alternativa inloppsgängor, 9/16”eller M12x1,25.

Klicka på bilden för att se produktblad

Klove och IVA-skena

Klove
Kloven finns i tre utförande, en som passar Svensk IVA-skena, en som passar EU-skena 10×25 samt en universalklove som passar lika bra på Svensk 10×30 som på EU skena 10×25.

IVA-Skena
Aspira IVA-skena är avsedd för upphängning av sjukvårdsutrustning. IVA-skenan kan användas överallt där behov finns för upphängning av flödesmätare, sugutrustning och annan typ av klovhängd utrustning.

NYHETER!